Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на консултациите при

...
 Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на консултациите при
Коментари Харесай

Карадайъ: В кризисни ситуации ДПС винаги е играело отговорна роля

 Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на консултациите при президента Румен Радев.

Държавният глава организира през днешния ден диалози с парламентарните партии преди връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление в 47-ото Народно събрание. В работната среща на „Дондуков“ 2 участваха още зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, Йордан Цонев и Станислав Анастасов.

Предсрочни избори ще има – да, само че въпросът е по кое време и какво вършим до тях. Ние ще носим своята отговорност, не бягаме от нея, безапелационен бе Карадайъ.
 Движение за права и свободи съвещания Румен Радев11
Вие към този момент декларирахте, че виждате излаз от политическата рецесия в предварителни парламентарни избори. Но вашата партия е натрупала дълготраен опит и в парламентаризма, и в ръководството на страната, което допуска и отговорност към българските жители, сподели при започване на диалога президента Радев.

Може ли съгласно вас в сегашния миг на дълбоки рецесии страната да си разреши да остане без работещ парламент? И по какъв начин виждате вашата роля, на вашата партия за излизане от рецесията, попита президентът. Каква е вашата рецепта за намиране на разговор, на консенсус, на нужните стъпки, които би трябвало да бъдат извървени, тъй че да предотвратим задълбочаването на тези рецесии в един интервал, в който няма да има парламент, в случай че отидем на разновидността, който вие оферирате, и няма да има постоянно държавно управление с дълготраен небосвод, тъй че да могат да се вземат стратегическите решения в тази комплицирана вътрешна и геополитическа конюнктура, сподели още Радев.

Намираме се и в политическа рецесия, с изключение на всички други – обществена, икономическа, здравна се задава, инфлацията галопира, енергийната рецесия е реалност. Още април декларирахме, че формулата за сформиране на болшинство в Народното събрание и сегашната власт, която е в оставка, е неверна. Политическата логичност диктува, че тази власт, която е учредена на омразата, опълчването, разделянето и реваншизма, няма по какъв начин да издържи. И тя ще падне рано или късно, отговори Мустафа Карадайъ.

Ние още тогава казахме, че ни предстоят предварителни избори, напомни той.

Но, както и вие казвате, ние сме виновна партия със скромния 32-годишен опит в българския политически живот. В такива спешни обстановка постоянно Движението за права и свободи е играело своята виновна роля, акцентира ръководителят на партията.

Сега ние несъмнено декларирахме, че с цел да бъде изменена формулата, по която се конструират въобще процесите на политическия терен, са нужни предварителни избори. Нужна е потребност нова основа, с цел да има нова къща. Предишната основа задава неверен модел – крива къща. Но до момента в който се стигне до предварителните избори, доста е значимо какво има да се прави. Ние ще носим нашата отговорност. Ние не бягаме от нея, безапелационен бе Карадайъ.

Предсрочни избори ще има – да, само че въпросът е по кое време и какво вършим до тях. Много е значимо тези въпроси да бъдат съществено и отговорно разисквани. Защото и медията през вчерашния ден ми задава въпроса: ще посетите ли консултациите при президента. Това не е посещаване, а присъединяване с доста съществено и отговорно държание, сподели Мустафа Карадайъ. И още един път акцентира, че Движение за права и свободи ще носи своята отговорност в днешното време на рецесии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР